...
Life hacks, användbara tips, rekommendationer. Artiklar för män och kvinnor. Vi skriver om teknik, och om allt som är intressant.

Hur inaktiverar man inkognitoläget?

2

Ofta finns det i webbläsare mycket användbara och extremt nödvändiga funktioner i vardagen som gör livet enklare för användaren. Helt ny inom informationsteknologins värld lär dig som regel bara hur du börjar använda dem. Men hur man tar bort det här eller det läget – nej. Samma sak är mycket vanligt bland användare av "osynlighet". Inte alla kommer att självständigt och snabbt kunna svara på frågan: "Hur inaktiverar man inkognitoläget?". Men i denna situation, som i alla andra, efter förtydligande "på hyllorna" faller allt på plats.

I vilket fall kan man använda "osynlighet"?

En av de vanligaste missuppfattningarna som bokstavligen kretsar kring funktionen är att den bara används av lata människor som inte vill rensa upp sin webbhistorik efter sig. Detta är naturligtvis delvis sant, men här är det mer troligt att en person ska kallas fyndig än lat.

Det visar sig faktiskt att omfattningen av "osynlighet" verkligen är mycket omfattande. Det passar kanske vilken person som helst. Men det finns också specifika sätt att använda kuren dagligen. Och det är omöjligt att inte notera ett så betydande plus – absolut alla kan gå in i inkognitoläge (naturligtvis kommer någon att behöva en förklaring).

Se videon om hur du använder inkognitoläge i webbläsaren.

Nyckelpunkt: "osynlighet" är inte en synonym för ordet "tillåtande". Det tar bara bort spår av användarens vistelse på en viss internetresurs, utan att säkerställa hans anonymitet för webbplatsens ägare och andra personer som är direkt involverade i informationsutbytet.

Som regel lagras data om användarens besök på webbplatsen på:

  • webbplatsägare (för närvaro);
  • Internetleverantör;
  • om det är ett lokalt nätverk, då på huvudadministratörsdatorn.

Du måste vara mycket försiktig och, naturligtvis, veta hur du stänger av inkognitoläget.

Hur tar man bort inkognitoläget?

Ett av de mest obegripliga ögonblicken när man arbetar med inkognitoläge är att stänga av det. Av någon anledning förstår många användare uppriktigt inte hur detta kan göras. Men svaret på den ställda frågan finns bokstavligen på ytan: för att ta bort "osynligheten" behöver du bara stänga det öppna fönstret med funktionen redan aktiverad.

Allt är verkligen för enkelt. Efter att ha arbetat i en webbläsare behöver du bara stänga fönstret eller fliken där inkognitoläget har aktiverats. Historiken kommer att vara helt ren: alla besök kommer att raderas, cookies kommer att raderas, precis som nedladdningshistoriken.

För att fortsätta normalt arbete behöver du bara öppna en ny vanlig flik (inte i inkognitoläge) och starta aktiviteten.

Hur inaktiverar man inkognitoläget i Chrome på smartphone?

Ett annat problem är relaterat till mobila enheter. För att inaktivera inkognitoläget på din telefon behöver du bara ta bort flikarna med öppet läge och, om nödvändigt, starta om webbläsarapplikationen.

Förbud mot "osynlighet"

Överraskande nog är en sådan användbar funktion som inkognitoläge förbjuden i chrome och andra populära webbläsare. Detta beror på det faktum att vissa människor ständigt vill övervaka historien om att besöka platserna för sina nära och kära.

Denna fråga är inte lätt. I det här fallet måste du arbeta med registret. Det är bättre att inte göra detta på egen hand (särskilt för helt okunniga användare), det är bättre att vända sig till proffs och lösa problemet med dem.

Hur går man in i ett privat fönster?

Ingången till "osynligheten" tar som regel inte mer än en minut. Det finns två huvudsakliga sätt att ansluta till läget.

  • via webbläsarens kontrollpanel;
  • genom en kombination av snabbtangenter.

Den första metoden är bra för dem som inte gillar att komma ihåg någon extra information. Du kan alltid komma in i "osynligheten" på några sekunder och utan att klämma fast samma sekvens.

Hur inaktiverar man inkognitoläget?

Steg för steg insteg i inkognitoläge

Här, som tidigare nämnts, är det absolut inget komplicerat. Det viktigaste är bara att komma ihåg platsen för ikonen "Inställningar".

Logga in med snabbtangenter

I det här fallet är allt extremt enkelt: för varje webbläsare finns det en sådan sekvens att trycka på vissa tangenter, som sedan överför användaren till "osynlighet". Du kan ta reda på nycklarna du behöver genom sökmotorn eller genom samma inställningar. För Google Chrome och Yandex webbläsare är detta Ctrl + Shift + N.

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi antar att du är ok med detta, men du kan välja bort det om du vill. Jag accepterar Fler detaljer